startende ondernemers

Belastingaangifte

Als startende ondernemer krijgt u onvermijdelijk met belasting te maken. Welke belastingsoorten dit zijn hoort u van de Belastingdienst. Na uw inschrijving bij de Kamer van koophandel ontvangt u hierover bericht van de fiscus alsmede over de tijdvakken waarover u belastingaangifte moet doen.

Voor de omzetbelasting kan dit jaarlijks, per kwartaal of maandelijks zijn. De aangifte inkomstenbelasting doet u jaarlijks en voor de aangifte vennootschapsbelasting geldt normaal gesproken ook een jaar als tijdvak. Heeft u personeel in dienst dan doet u maandelijks een aangifte loonheffingen.

Een belastingaangifte gaat digitaal. U doet dit zelf via het ondernemersgedeelte van de Belastingdienst website of besteedt het uit aan een externe partij (belastingadviseur, accountant enz.). Op het niet tijdig doen van belastingaangiftes staan boetes. Het is dus zaak dat u, of uw adviseur, de wettelijke termijnen goed in gaten houdt.

Voor de meeste belastingsoorten is het mogelijk uitstel te krijgen. Dit kunt uzelf aanvragen maar een adviseur kan vaak langer uitstel voor u realiseren. Voor een aangifte omzetbelasting  is geen uitstel mogelijk.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.